Menekülttábor

A menekülttáborral kapcsolatos megjelenések, levelezések:

Sajtóanyag

Ez jelent meg rólunk

Az Önkormányzat hatóságokkal és közjogi méltóságokkal folytatott levelezése

A Vámosszabadi rendőriroda telefonszáma: 20/291-7937

Információk a Vámosszabadi határában ideiglenesen működő befogadó állomásról és az ez elleni tiltakozásokról

(Az események kronológiai fordított sorrendben - legfrissebb hírek felül- tekinthetőek meg.)

2014. november 28., Péntek

Vámosszabadi képviselői az új megválasztott delegációval újra tárgyalt a Belügyminiszter Úrral a tábor bezáratásáról.

Erről az alábbi közös közleményt adták ki:

"Budapest, 2014. december 1., hétfő (OS) -
A Belügyminisztérium és Vámosszabadi képviselőinek közös közleménye

Nem zár be a vámosszabadi tábor, de marad az ideiglenes státusz

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fogadta Vámosszabadi képviselőit. A küldöttség tájékoztatást adott a községet érintő negatív tapasztalatokról és ezekre hivatkozva a menekülttábor azonnali bezárását kérte.
A belügyminiszter tájékoztatta a képviselőket a migrációs helyzet súlyosbodásáról, amely miatt jelenleg nem meghatározható a létesítmény megszüntetésének időpontja. Ugyanakkor megerősítette, hogy a tábor ideiglenes státusza továbbra is fennáll.
Pintér Sándor azt is kijelentette, hogy a vámosszabadi befogadó állomás átmeneti bővítését sem tervezik, illetve keresnek más, alternatív megoldásokat is a problémára. A miniszter elmondta, hogy a jövőben is mindent megtesznek a lakosok biztonságérzetének fokozásáért: újra emelik a faluban járőröző rendőrök létszámát, növelik a tábor és Győr között közlekedő buszjáratok számát, támogatják a biztonsági kamerarendszer bővítését, javítják a menedékkérők tájékoztatását, és megvizsgálják egy esetleges kerékpárút kiépítését a tábor (vagyis a szlovák határ) és Győr között.
A tárgyalások következő fordulója 2015 nyarán várható.

Belügyminisztérium                      Vámosszabadi képviselői

Kiadó: Belügyminisztérium"

2014. november 09., Vasárnap

Holtestet találtak a menekülttábor közelében a kukoricásban. Információk szerint az elhunyt menekült lehetett. Hivatalos tájékoztatás később várható!

2014. október 12.-én a helyi önkormányzati választásokon új képviselő-testületet választott a település. Olyan képviselők kerültek többségbe az új testületben, akik az ideiglenesen működő vámosszabadi menekülttábor bezáratását fontosnak tartják a település fejlődése és a lakosság biztonságérzete szempontjából. Ennek érdekében az önkormányzat menekülttáborral kapcsolatos kommunikációját is igyekeznek ebbe az irányba alakítani.

2014 októberi választások előtti tájékoztatások:

A Belügyminisztérium és Vámosszabadi Község közös közleménye (2013. 07.23) magában hordozza  a 2014. március 31. utáni időszakra vonatkozóan a civil szerveződés és az önkormányzat aktivitásának esetleges folytatását.

Az ideiglenes működés időszakában folyamatosan figyelünk  a befogadó állomásra, és esetleges rendkívüli esemény kapcsán mindent megteszünk a sajtó nyilvánossága révén is a biztonságunk érdekében.

A rendőriroda telefonszáma: 20/291-7937

2013.10.09. Szerda

Megbeszélést tartott a vámosszabadi ideiglenes befogadó állomás vezetője és a polgármester. Az intézményvezető tájékoztatót adott az alapvető emberi jogok hivatala munkacsoportjának a táborban tett látogatásáról: azon észrevételükről, hogy a közelmúltban érkezett iskoláskorú gyermekek érdekében el kell végezni a védőoltás-ellenőrzést. A  vizsgálat kedvező eredménye esetén ezek a gyermekek is járhatnak a győri iskolába. A tájékoztatás szerint a szállás jelenlegi feltöltöttsége 55-60%-os.

2013.10.03. Csütörtök

10 órakor a rendőrség értekezletet tartott a Faluházban a BÁH képviselői és az önkormányzat vezetőségének részvételével. A rendőrségtől az alábbi összefoglalót kaptuk:

Tisztelt Vámosszabadi polgárok!

Az Önök községe mellett 2013. augusztusában megnyitott befogadó állomással kapcsolatosan a Győr Rendőrkapitányság az össz. körülményeket figyelembe véve és értékelve a helyi, illetve a környező települések lakosai biztonságának megőrzése érdekében a szükséges intézkedéseket megtette.

Ennek keretében a Győri Rendőrkapitánysággal együttműködő más rendészeti szervekkel közösen folyamatosan különböző intézkedéseket teszünk meg. Ezek eredményeként az eddig eltelt közel két hónap alatt, a tábor működéséhez kapcsolódóan sem Vámosszabadiban, sem a környező településeken, sem pedig Győrben olyan a befogadottak részéről véghezvitt rendkívüli esemény nem történt – leszámítva Győrben, két szabálysértési értékre elkövetett bolti lopást, valamint a tábor épületén belül 3 fő közötti nézeteltérést -, amely a térségünk eddig is stabil közbiztonságára bármely hatást gyakorolt volna.

A vámosszabadi önkormányzat támogatásával a Polgármesteri Hivatal épületében a tábor megnyitásával egy időben egy rendőriroda kialakítására került sor. Az irodát bázisul felhasználva, szolgálatirányító parancsnok irányítása mellett a helyi körzeti megbízottakon túlmenően további a Készenléti Rendőrség állományába tartozó 3 járőrpár a nap 24 óráját átfogva járőrszolgálatot lát el az érintett településeken. A visszajelzések alapján a fokozott rendőri jelenlétet a lakosság kedvezően fogadta.

A Győri Rendőrkapitányság és az együttműködő más rendészeti szervek a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy Vámosszabadi község, valamint a térség többi településein eddig megszokott jó közbiztonság továbbra is fennmaradjon.

Tisztelettel:

Horváth Csaba r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
kapitányságvezető

2013.09.30 Hétfő

Információk a nagyfai menekülttábor bezárásáról: Délmagyarország, Szeged24

2013.09.27. Péntek

Tájékoztató a menekült szálláshellyel kapcsolatban a BÁH-tól


1.) A férőhely kihasználás 70-80%-os, több négy ágyas szobában csak három fő van elhelyezve, mert családokhoz nem helyeznek el idegeneket. Ha egy család nagyobb létszámú, akkor négy vagy nyolc főt meghaladó esetekben a családtagnak nyilatkozatban kell kérelmeznie, hogy az adott lakrészben plusz személyként kér elhelyezést.


2.) A személyszállítás a következő menetrend szerint történik: reggel az iskolásokat a BÁH transzportere szállítja Győrbe, (ekkor még nincsenek felnőttek, mert a reggeli étkezés időszaka van.) 13 órakor nagy autóbusz hozza vissza a szálláshelyre az iskolásokat. Ugyanez az autóbusz 14 órakor viszi Győrbe a felnőtteket, és 18 órakor indul vissza a Batthyány térről Vámosszabadira.


3.) A befogadóállomás megnyitása óta a szálláshelyen belül öt esemény történt:
- egy epilepsziás roham
- egy lábtörés sportolás közben
- három alkalommal pedig 2-2 fő verekedett össze különféle apró viták miatt.


4.) Az itt szolgálatot teljesítő rendőrök a szálláshelyen történő rendbontások alkalmával a folyamatosan érvényes parancsnak megfelelően nagyobb létszámban érkeznek a helyszínre annak érdekében, hogy a kisebb összetűzésből ne legyen tömegverekedés.


5.) Az újra felmerült egészségügyi aggodalmak tekintetében a BÁH arról biztosítja Vámosszabadi lakosságát, hogy az esetleges fertőző betegségekre vonatkozóan az ÁNTSZ mindenkit szűr.

 

Réti Csaba
polgármester
 

2013.09.06. Péntek

Összefoglaló az egy hónapja működő ideiglenes befogadó állomásról:

A 3 buszjárat közlekedése a befogadó állomás és Győr között beindult, de erről további információ nem áll rendelkezésre. Nem lehet megakadályozni, hogy a menekültkérők a közösségi járatokat is igénybe vegyék, amíg fizetnek érte - a menetrend szerinti Volánbusz nem ingyenes számukra sem. Jelentős létszámváltozás a táborban nem történt.


A rendőrség két ok miatt is gyakrabban igazoltathat, azért, mert embercsempészeket akarnak kiszűrni, és azért is, mert kábítószer-kereskedők felbukkanása is várható. A falu felügyeletét ellátó rendőrségi állomány létszáma nem csökkent, és nem is tervezik csökkenteni. Ha valakik azt látják, hogy egy furgonból nagy zsákokat raknak ki-be, az azért van, mert a készenléti rendőrök heti váltásban dolgoznak, és váltáskor a felszerelését mindenki viszi magával a zsákjában.
A rendőrség csak azon intézkedésekről osztja meg Vámosszabadi Önkormányzatával az információkat, amelyek Vámosszabadi közigazgatási területén történtek.


A rendőrség nyomatékosan felhívja a fiatal nők, hozzátartozóik és barátaik figyelmét, hogy a menekültkérők között akadnak, akik azért alakítanának ki velük kapcsolatot, hogy a tartózkodási engedélyért érdekházasságot kössenek velük.
A kamerarendszer kiépítését a Security Patent Kft. szeptember végére tervezi. Ennek feltétele, hogy a közvilágítás a kamerák környezetében jobb legyen. A Vill-kor Hungária Kft. végzi az egész falu területén közvilágítás korszerűsítését, karbantartását: a 11 wattos égők helyett 36 wattosokat telepítenek.

Továbbra is várjuk a Polgármesteri Hivatal előterébe kihelyezett gyűjtőládába a befogadó állomással kapcsolatos kérdéseiket, és az ingatlan hasznosítására vonatkozó javaslataikat!


2013.09.05. Csütörtök

Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában kitér a Magyarországra irányuló illegális migrációra is, a hetivalasz.hu idézi: A miniszter szólt arról is, hogy az illegális migráció drasztikus emelkedése meghaladta a várakozásokat. Ennek tulajdonítható, hogy ideiglenes menekülttáborokat kellett nyitni az ebben az évben már tizenötezer fős létszámot meghaladó illegális bevándorló számára. Pintér Sándor különösen kétségbeejtőnek nevezte a politikai menedékjogot kérők számát. Előrevetítette azt is, hogy a szíriai események tükrében onnan már több mint egymillió menekült érkezett Törökországba. Úgy fogalmazott: „Ha elszánják magukat, hogy ebbe az irányba induljanak tovább, akkor újabb városokban kell ideiglenes táborokat nyitnunk".

2013.09.04. Szerda

A BÁH Főigazgatóságához több megkeresés érkezett az utóbbi hetekben magyarországi egyházak, vallási közösségek részéről, mely arra irányult, hogy kapcsolat-felvételi szándékkal felkeresnék a  befogadó állomásokat. A Főigazgatóság nem támogatja ezeket a kezdeményezéseket, így a vámosszabadi ideiglenes befogadó állomás esetében sem.

2013 08.30. Péntek

A Polgármesteri Hivatalba panasz érkezett a Vámosszabadira csütörtökön késő este induló busszal kapcsolatban. A Kisalföld Volán Zrt. közlésre csak részben felhatalmazott munkatársával történt telefonbeszélgetés alapján a lakosság részéről érkezett panasz megalapozott. A késedelmes indulás az autóbusz pályaudvarról azért történt, mert "a felszálláskor a menedékkérők a buszvezető felszólítására sem muttatták be jogosultságukat /jegyet vagy bérletet/, ittas emberek is voltak köztük, akik emiatt nem feleltek meg az utazási feltételeknek.
A buszvezető ezért értesítette a rendőrséget. Az intézkedés megtörtént.
Az esemény miatt a járat 23.30 óra körül ért Vámosszabadiba."
A közlekedési vállalat illetékes középvezetője hétfőn, szeptember 2-án lesz elérhető. Ha ennél pontosabb, részletesebb, vagy eltérő lesz a tájékoztatás, akkor azt is közzétesszük.

2013.08.29. Csütörtök

A Győri Tankerületi Igazgatóság közlése szerint  az ideiglenes befogadó állomáson tartózkodó 15 iskoláskorú gyermek győri iskolában, külön tanulócsoportban, angol nyelvű oktatással kezdi meg a tanévet.

2013.08.14. Szerda

A befogadó állomás működésének első hetéről az alábbi információkat adta a tábor vezetője:

Mentőautó nem belső konfliktus, pláne nem falubeli sérülése miatt érkezett.

A biztonsági szolgálat vagy a rendőrség beavatkozását igénylő feszültség eddig nem történt.

Minden új beérkezésnél kiszáll a készenléti rendőrség is, ezért van az alkalmanként megfigyelhető többlet-rendőri jelenlét. Az újonnan  érkezőket tájékoztatják a tábor házirendjéről, a közlekedés/környék lehetőségeiről, illetve arról, hogy Vámosszabadin semmilyen, az ő érdeklődési körükbe eső bolt nincsen, ezért felesleges bemenniük/ne menjenek be a faluba.

A tábor és Győr között rendszeres időpontokban különbusz közlekedik.

2013.08.09. Péntek

A térfigyelő kamerarendszerre vonatkozó támogatási szerződést a mai napon megküldte a Belügyminiszter. A támogatási összeg 7.552.000 Ft, amelyet a szerződéskötés után 10 nappal a BM az önkormányzat részére átutal. A kiépíttetést az önkormányzat intézi.

A rendőriroda telefonszáma: 20/291-793. A készülék a mindenkori szolgálatparancsnoknál lesz, aki ugyanúgy mozog közigazgatási területünkön, mint a járőrök.

2013.08.06. Kedd

A BÁH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatójának közleménye szerint a Kisalföld Volánnal kötött megállapodás alapján augusztus 8-tól napi három buszjárat közlekedik a menekülttábor és Győr között a 14. sz. főúton.

2013.08.05. Hétfő

Délután három órakor hivatalosan is megnyílt a befogadó állomás, harminc koszovói származású menekült érkezett Vámosszabadiba.

2013.08.02. Péntek

Vámosszabadi Község Önkormányzata közleményt juttatott el az önkományzati sajtószolgálathoz és nyílt levelet intézett a sajtó képviselőihez.

11 órakor a megnyíló befogadó állomással kapcsolatos közbiztonsági kérdések utolsó egyeztetésére került sor a Faluházban:

Réti Csaba, Vámosszabadi polgármestere a rendőrség valamennyi, a település közbiztonságának, közrendjének megőrzésére vonatkozó javaslatával egyetértett. A polgármester és a rendőrség képviselői – Milus Gábor r. őrnagy (Készenléti Rendőrség), dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes, bűnügyi főkapitány-helyettes (Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság) és Szabó György r. alezredes (Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője) – megállapodtak abban, hogy havi rendszerességgel, indokolt esetben azonnal felülvizsgálják a település közbiztonságának helyzetét. Réti Csaba felvállalta, hogy a település lakóinak esetleges további javaslatait haladéktalanul továbbítja a rendőr-főkapitányság felé.
A rendőrség képviselői tájékoztatták a polgármestert arról, hogy a rendőrség felkészült az esetleges jogsértések megelőzésére és megakadályozására. A lakosság biztonságérzetének megtartása fokozott rendőri jelenléttel és a lakossággal való közvetlen kapcsolattartással valósul meg. A közrend, a közbiztonság fenntartása érdekében a Győri Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrséggel megerősítve 2013. augusztus 5-én 6 órától járőrszolgálatot biztosít a nap 24 órájában a község kül- és belterületén egyaránt. A kapitányság a jóváhagyott járőrútvonalaknak megfelelő rendőri erőt vezényel, amely szükség esetén gyakorlatilag azonnal további rendőri erőkkel egészíthető ki. A lakosság, az önkormányzat, a polgármester esetleges további javaslataira a rendőrség nyitott, azokra azonnal, érdemben reagál.
Vámosszabadi belterületén a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére belügyminisztériumi támogatással kerül sor.
 

2013.07.31.Szerda

15 órakor a BÁH vezetőségével helyszíni bejáráson vettel részt az önkormányzat és a civil szerveződés képviselői. A megnyíló befogadó állomáson látottakról pénteken 18 órakor fogják tájékoztatni a lakosságot.

2013.07.26. Péntek

18 órai kezdettel Lakossági tájékoztató fórum a vámosszabadi delegáció Belügyminisztériumi tárgyalásáról.

Falufórum Vámosszabadin a BM tárgyalás után - Tóth László, EuDigit Videostúdió filmje

2013.07.24. Szerda

 Véradást hirdetett meg a Civil Szerveződés:

Támogassuk a rászorulókat és mutassuk meg, hogy mi véresen komolyan gondoljuk otthonaink megvédését!

2013.07.23. Kedd

Vámosszabadi küldöttség a Belügyminisztériumban: Vámosszabadi Község Önkormányzatának tájékoztatója

A Belügyminisztérium és Vámosszabadi Község közös közleménye

2013.07.19. Péntek

Fáklyás felvonulás - mintegy 400 fő demonstrált a menekülttábor létesítése ellen a győri Belvárosban.

Fáklyás tiltakozás! - Thana - Mottó:fotó

Az önkéntesek a  hét minden napján folytatták a győri Belvárosban az aláírásgyűjtést a menekülttábor létrehozása ellen, az akció eredményeként már 11.000 aláíró fejezte ki szolidaritását!

2013. 07.12. Péntek

Az aláírásgyűjtés és a demonstrációk július 15-étől folytatódnak a győri Belvárosban: hétfőn és kedden a Széchenyi téren, szerdától vasárnapig a Baross úton.  Jegyzőkönyv egyeztetésről

Csütörtökön és pénteken csendes demonstráció volt Győrben, a Megyeházánál.

2013. 07. 08. Hétfő

Lakossági fórum Vámosszabadiban a menekültszállóról - EuDigit Videostúdió filmje

Képek a lakossági fórumról - Thana - Mottó:fotó

Film Vámosszabadiról

2013. 07. 05. Péntek

Jegyzőkönyv egyeztetésről a 2013. július 9-14. közötti demonstrációkról

2013. 07. 04. Csütörtök

A 19 órai lakossági fórumon a menekülttábor létesítése elleni tiltakozás eddigi eseményeiről, média-megjelenéseiről, eredményeiről adtak tájékoztatást a civil szerveződés tagjai. Képek itt! -Thana - Mottó:fotó

Réti Csaba polgármester az önkormányzat lépéseiről, hivatalos szervek megkereséséről számolt be a megjelent lakosságnak. Utalt a 07.03-i, a kormányhivatalban  tartott egyeztető megbeszélésen elhangzottakra is, mely szerint a következő vámosszabadi fórumon, 07.08-án dr. Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója is részt vesz és válaszol kérdéseinkre.

Kérdéseiket a Polgármesteri Hivatal bejáratánál elhelyezett gyűjtődobozva is várjuk, a hétfői fórumon számítunk a Tisztelt Lakosság aktív, nagyszámú részvételére!

2013. 06. 29. Szombat

15 órától DEMONSTRÁCIÓ Győrben: élőláncos tiltakozás a Városházától a Dunakapu térig. Képek az élőláncról - Thana - Mottó:fotó

Élőláncos tiltakozás Győrben a menekülttábor ellen - EuDigit Videostúdió filmje

2013.06.28. Péntek

15 órától DEMONSTRÁCIÓ  a győri Megyeháza előtti téren! Képek itt! - Thana Fotó.

Győri tiltakozás a menekültszálló ellen - EuDigit Videostúdió filmje

2013. 06.27. Csütörtök

Jegyzőkönyv egyeztetésről a 2013. június 27-i, szombati élőláncos demonstrációról

10-12 óra között ismét spontán tüntetésre került sor a szálló bejáratánál

Vámosszabadi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Budapestre utazott, hogy személyesen adja át a Sándor- palotában, a Nemzetgazdasági Minisztériumban és a Belügyminisztériumban a tervezett menekülttábor létesítésétésével kapcsolatos Közös Állásfoglalást és a Vámosszabadiban beruházásokat tervező vállalkozók leveleit.

Kukorelli Norbert alpolgármester urat a Sándor-palotában fogadta Haszonicsné Dr. Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal Főigazgatója.

2013. 06.26. Szerda

A mai napon a sajtóban az jelent meg, hogy a kormány döntött a menekülttábor létrehozásáról.

A hír hallatán, melyet nem támaszt alá semmiféle hivatalos értesítés, községünk polgárainak nevében Vámosszabadi vezetősége ÁLLÁSFOGLALÁST adott ki.

A Győri Rendőrkapitányság IGAZOLÁSA a pénteki, Megyeháza előtti tiltakozó demonstrációról

Meghívó a 2013.június 28-i tiltakozó demonstrációra

2013. június 28-án, pénteken délben egyeztető megbeszélésre kerül sor Kara Ákos országgyűlési képviselő úr kezdeményezésére

Folyamatosan  érkeznek vissza a a szigetközi településvezetők szolidaritásukról biztosító,  a Közös Állásfoglalást támogató nyilatkozatai:

Bőny, Dunakiliti, Dunaszeg, Győrzámoly, Kisbajcs, Levél, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Nagybajcs, Pér, Vének, Nagyszentjános

Településünk jelenlegi és jövőbeni beruházásokat tervező vállalkozásai is növekvő aggodalmukat fejezték ki a tervezett nyílt menekülttábor létesítésével kapcsolatban:

A Vidra Kft. ügyvezetőjének levele

Tolnay és Társa Bt. levele

Az Innopharma Europe Kft. ügyvezető igazgatójának levele

2013.06.25. Kedd

Spontán demonstráció a szálló bejáratánál - EuDigit Videóstúdió

Jegyzőkönyv egyeztetésről a 2013. június 28-ára tervezett győri demonstrációról          

 Első győri demonstráció-szórólap

A szigetközi települések és Győr Megyei Jogú Város polgármestereinek küldött levél

2013. 06.24. Hétfő

Újabb demonstráció zajlott a 14-es úton, a kora reggeli órákban, 5 és 8 óra között. képek

Este 7 órakor informális találkozóra került sor  Faluházban a lakosság részvételével. Az ülésen jelen volt Vámosszabadi Község képviselő-testülete, valamint  a környező településekről érkező polgármesterek: Kettinger János (Győrladamér), Csikász István (Csilizradvány), Bárány István (Bácsa), Bazsó Zsolt alpolgármester (Vének), Huszár Imre (Nagybajcs), Kamocsai Sándor (Kisbajcs), Horváth Gábor (Győrzámoly).

Kara Ákos országgyűlési képviselő levele

A tanácskozás KÖZÖS ÁLLÁSFOGLALÁS elfogadásával záródott.

2013.06.22. Szombat

Vámosszabadi lakossága félpályás útlezárással demonstrált a menekülttábor létesítése ellen a 14-es főúton. Az EuDigit Videostúdió demonstrációról készült filmje: Vámosszabadi tiltakozik

2013.06.21 Péntek

A korábban bejelentett, holnapi, 2013.06.22 szombat 8:00-12:00 óráig tartó 14-es út 8-9 km közötti szakaszán (durván a nagybajcsi, azaz Rét utcai leágazástól a határ felé 1 km hosszan) félpályás útlezárás szervezése gőzerőkkel folyik. Sokan jelezték már, hogy jönnek, de az egy kilométeres szakasz még messze nincs feltöltve, így várjuk a további jelentkezőket. A civil kezdeményezők facebook oldalán lehet jelezni a részvételi szándékot. Természetesen a részvételnek ez nem feltétele, mindenkit várunk, aki el tud jönni. Részletek egyeztetése holnap reggel 7:45-kor az újtelepi gyülekezési ponton.

Kisalföld Online napilap egy tudósítást hozott le arról, hogy további beruházások maradnának el, ha a nyílt menekülttábor megvalósulna a telephelye mellett Vámosszabadi határában.

2013.06.20 Csütörtök

Az RT Klub leadott egy tudósítást a tiltakozásunkról.

Az Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013.06.24 hétfő 19 órakor informális találkozót tart a menekülttárbor aktuális kérdéseiről. Bővebben...

Az Önkormányzat jogi segítséget kért. Bővebben...

2013.06.19 Szerda

19 órakor az Önkormányzat és a Civil szerveződés megbeszélés tartott a Faluházban a Menekülttáborral kapcsolatban.

A Kossuth rádió 180 perc műsora 6 óra 17-kor adott le egy tudósítást az előző napi közmeghallgatásról.

2013.06.18 Kedd

Vámosszabadi Község Önkormányzata Képviselő testülete elvi állásfoglalást adott ki a Vámosszabadi Község külterületére tervezett menekülttáborral kapcsolatban.

19 órakor az Önkormányzat Képviselő Testülete közmeghallgatással egybekötött testületi ülést tartott a tervezett Menekülttáborral kapcsolatban. Erről készült videót itt megtekintheti.

2013.06.17 Hétfő

Magyar Zoltán országgyűlési képviselő (Jobbik) napirend utáni felszólalása az Országgyűlésben "Vámosszabadi nem kér a menekülttáborból" címmel.

Az Alpolgármester nyilatkozata megjelent a Kisalföld online-on.

2013.06.16 Vasárnap

Civilek egy csoportja 900 aláírást gyűjtött tiltakozásként a menekülttábor ellen.

2013.06.15 Szombat

Civil társaságok az Önkormányzattal együtt tájékozódni és szervezkedni kezdtek a menekülttáborról és annak létrehozása ellen.

2013.06.14 Péntek

Megjelent a Kisalföld online felületén, hogy Vámosszabadiba nyílt menekült befogadó állomást terveznek legalább 200 főre.

 
Facebook
Galéria
Eseménynaptár
December 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Január 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Hírlevél

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép
  

VÁMOSSZABADI © 2023 Minden jog fenntartva! Honlapkészítés: R-BIS