Vackor Óvoda

 

VACKOR ÓVODA - VÁMOSSZABADI

Cím: 9061 Vámosszabadi, Szabadi utca 53.
Telefon: 96/825-995
, 20/ 960 75 11
Óvodavezető: Vida Eszter
OM: 030410

 

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük Óvodánk honlapján!


Óvodánk hírei 

Óvodánk bemutatása

További programjaink, rendezvényeink, ünnepeink

Óvodai dokumentumok

Óvodánk hírei:

 

Futás a Vackor Óvodáért!

                                                                                               

                                                                                                                                                                     Kattints a képre!                                                    
Egy gondolat,egy ötlet, lelkesedés…egy kis szervezés és október első szombatján egy ragyogó napsütéses délelőttön együtt voltunk Mindannyian: kicsik, nagyobbak, még nagyobbak és felnőttek, hogy együtt mozogjunk gyermekeinkért, önmagunkért és egészségünkért!
Semmi különös dolog nem kellett hozzá, mint egy jó futócipő, nevezés, jókedv, hangulat…


Boldog vagyok, nagyon sokan jelentkeztetek és részt vettetek Óvodánkért, óvodásainkért meghirdetett programunkon!
Öröm volt látni arcotokon a mosolyt, érezni a jókedvet és hogy Mindannyian kellemesen éreztük magunkat szombat délelőtt.
Együtt szurkoltunk a kicsi óvodásainkért, bíztattuk, bátorítottuk őket…majd drukkoltunk az alsós korosztálynak, felsősöknek, és természetesen a felnőtteknek!


A mozgás és a sport által a testi képességeink, fizikai állapotunk, kondíciónk, erőnk fejlesztése mellett különösen fontosnak tartottam azt, hogy lelkünkben is megújuljunk, feltöltődjünk, kikapcsolódjunk!
Úgy érzem, sikerült elérni ezt a célt, láttam arcotokon a boldog mosolyt, mellyel hazatértetek! Talán sikerült még közelebb kerülnünk egymáshoz és elfeledni a rohanó hétköznapok robot-világát!


Nem lehet kérdés, úgy gondolom, hogy ennek rendezvénynek is hagyománya lesz ugyanúgy, mint a többi számon tartott évközi óvodai programnak!
Óvodánk valamennyi dolgozója nevében szeretném megköszönni a szívből jövő önzetlen segítséget:

-Alasztics Zsoltnak, Polgárőrségnek…a védelemért
-Thanának a profi fotózásért…
-Nagy Gézáéknak…
-Vidanet Zrt.-nek…
-Golyónak a kiváló hangosításért, zenéért…

-Illés Miklósnak…a biztonságért…
-CBA-nak…
-Lizákné Vajda Líviának…
-az összes BÁTOR nevezőnek és támogatónak…


Kukorelli Eszter
 


Kedves Szülők, Gyerekek, volt óvodásaink!

Nagyon nagy szeretettel hívunk és várunk Benneteket a
Családi napunkra, melyet 2013. szeptember 21-én szombaton du. 14.00 órától kezdenénk!

Füzi Rozi mesejátéka, virágkötészet, családi sport-vetélkedő, udvari
ügyességi fajátékok, kreatív barkács-ötletek várnak Titeket nagy
szeretettel ismét óvodánkban!

Tombola-vásárlásra is lehetőség van már ovinkban szeptember 9-től,
keressétek Kata dadus-nénit! Nagyon szívesen és örömmel fogadjuk tombola-felajánlásaitokat, hogy ezzel is színesíthessük programunkat!
Ínycsiklandozó finomságokkal is készülünk, hogy senki se keseregjen
a korgó pocakja miatt!
A programunk mindaddig tart, míg tart a jókedv!
Az est vidám zenével zárul…
Számítunk Rátok…gyertek el!

Hív Benneteket a

Vackor Óvoda!


 

Anyák napjára….


Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg.
Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük.


„Anya, mama” – ezek a csodálatos szavak, amit életünkben elsőként kimondunk.
A gyermekek és a felnőttek szívében az Édesanya különleges helyet foglal el.


Ő az, aki számára kortól függetlenül mindig mi, a gyermekei vagyunk a legfontosabbak.
Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig bízhatunk.
Ő az a személy, aki minden körülmények között képes összetartani a családot, akinek jelenléte, gondoskodása életünk fontos része, aki aggódik miattunk, aki őszintén örül sikereinknek, és akihez mindig visszatérhetünk.


Az Édesanyák tápláló, vigyázó szeretete az, amely nem szab feltételeket, nem követel, nem kételkedik.
Ez a szeretet az, amely úgy tart meg magának, hogy közben el tud engedni.

Az elmúlt napokban mi is megünnepeltük Óvodánkban ezt az Ünnepet, és pár képben nyújtunk ízelítőt a meghitt alkalomról, pillanatokról! Galéria

Kukorelli Eszter 

Vackoros farsangi mulatságaink

 


A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a Húsvét időpontjához kötődik. E jeles nap Magyarországon a vízkereszttől (jan.6.) a Húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz a Húshagyó Keddig” vagy a „Hamvazószerdáig”.


A farsang és a farsangi mulatságok eredetileg a két évszak küzdelmeire vezethetők vissza. A farsang a tél búcsúztatásának és a tavasz beköszöntének az ünnepe. A farsangot régen a nagy evések-ivások időszakaként tartották számon, mellyel a természetet próbálták bőséges termésre ösztönözni, s régen azt is hitték az emberek, hogy a tél utolsó napjaiban - amikor rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák - a Nap elgyengül és a gonosz szellemek életre kelnek. Vígsággal, jelmezes farsangi felvonulással, boszorkánybáb égetésével akarták elűzni és elkergetni a rosszat, a hideget.
Napjainkban azonban már sokkal fontosabb szerepet kap a jókedv és a vidám mulatság!

Kedves óvodásaink is az Újév beköszöntével már lázasan és nagy izgalommal készültek a Farsang eljövetelére.
Lelkesen tervezgették és megálmodták, hogy milyen maskarába öltöznek majd be e jeles napon…
A farsangot megelőző napokban, illatozó csörge fánk sütésével valamint a gyermekek szorgos és ügyes kezeik díszítő munkáival tették még örömtelibbé, hangulatosabbá ezt az időszakot.

A mulatozásainkról és a jókedvünkről megörökítettünk egy-két pillanatot, melyet szeretettel mutatunk Minden Kedves Érdeklődőnek! Galéria

A gyermekek és a kolléganőim nevében szeretném megköszönni Szűcs András édesapának az önzetlen és lelkes zenei munkáját, mellyel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy emlékezetes és vidám farsangi táncos napot tölthessünk együtt!

Tisztelettel:
Kukorelli Eszter
                                                                                                                                         

                                                                         Katica csoport


Óvodánk szeptember óta vegyes életkorú csoportokkal működik. Az alábbiakban Némethné Vámosi Zsuzsanna és Nagy Gézáné óvó nénik beszámolóját olvashatják  arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztek a Katica csoport életének első félévében. elolvasom

A Katica csoportosok lelkes-vidám farsangi készülődését, csörögesütését megörökítő képeket itt nézhetik meg!

 

 

Farsangvárás a Csigabiga csoportban

 

A farsang időszakába lépvén az ország valamennyi gyermekéhez hasonlóan a mi csoportunk lurkói is lázasan számolgatják, ˝hányat kell még aludnunk˝az óvodai farsangi bálig, ahol végre mindenki magára öltheti kedvenc jelmezét.


A bált megelőző napok, hetek sem telnek azonban tétlenül! Sokat beszélgetünk a farsang eredetéről, régi farsangi szokásokról, farsangi dalokat, verseket, mondókákat tanulunk.
Az ügyes kis kezek sorra készítették a szebbnél szebb farsangi alkotásokat. Bohócot festettünk, mókás szemüvegeket díszítettünk, mozgatható bohóc bábot eszkábáltunk.


A mulatság hetében már az óvodába lépvén érezhető a farsang hangulata, vidám, színes díszbe öltöztettük a csoportot, a folyosót pedig a Csigabiga csoport farsangi csöröge fánkjának ínycsiklandó illata lengte körül. Kata dadus nénink segítségével, hatalmas lelkesedéssel, és˝ óriási szakértelemmel ˝ gyúrtuk, nyújtottuk, szaggattuk, formáztuk a finom édességet, ami aztán ebéd után mind egy szemig el is tűnt a tálról.

De beszéljenek inkább a képek.....


Gulyásné Csatlós Annamária


 

Színes Őszi barkácsnapok a Vackor Óvodában…

 

                                                                                                                                                       Kattints a képre!


A barkácsolás fontosságáról óvodás korban:

A gyermek alkotó ereje 6-12 éves kora között a legnagyobb. Óvodás korra jellemző a barkácsolás megjelenése,amikor a kisgyermek már önállóan hoz létre produktumokat.
Ajándékokat, játékokat készít.

A barkácsolás az óvodás életének aktív részét kell,hogy képezze. Itt nemcsak a tevékenység maga, de annak célja is felértékeli a tevékenységet. Óriási élményt jelent pl. ha egy kartonból festéssel,vágással,ragasztással megalkotott dolog életre kel.

A kisebb 3-4 éves gyermeket már be lehet vonni egyszerű felületfestésbe,az eszközök kézreadásába, különböző tépéssel,gyűréssel történő technikák kivitelezésébe.
A középsősök már örömmel részt vesznek ragasztásban,vágásban,egyszerűbb hajtogatásban, míg a nagycsoportosok szinte minden tevékenységet lelkesen,ügyesen végeznek.


Barkácsolásnak nevezzük azt a tevékenységet, amikor a gyermek anyagok,szerszámok segítségével különféle tárgyakat készítenek,vagy a cselekvésnek azt a formáját is , amikor nem a játékeszköz készítése a gyermek célja,hanem magának a tevékenységnek az alkotásnak,az új létrehozásának az öröméért végzi a gyermek a tevékenységet. Minél változatosabb az anyagok használata,annál fejlettebb lesz kreativitásuk.
A barkácsolás alatt ismereteket szereznek a különböző anyagok tulajdonságairól is. Az alkotás folyamatában a gyermek megismerkedik a saját képességeivel, alakul én-képe, hatással van az önbizalmára,magabiztosságára,önállóságára is.


Az alkotó munka hatással van érzékelés, észlelés, emlékezet, képzelet és figyelem fejlődésére.
A alkotás folyamatában fejlődik a gyermek kézügyessége. Ez azért fontos,mert a gyermekek finommotorikus képességeinek fejlődése elengedhetetlen az iskolában,a helyes ceruzafogáshoz,illetve finom,precíz,pontos munkát eredményez. Az alkotás fejleszti a vizuális emlékezetet is. A térészlelés során a gyermek a szemével és kezével is bejárja a teret,így megtanulja hogy rajzolni, majd később írni is csak egy bizonyos területen lehet.
Fejlődik szem-kéz koordinációjuk is,ami azért lényeges,mert megtanul a szem és a kéz egyszerre mozogni az alkotás során.

Az idei nevelési évtől a Vackor Óvodában hagyományteremtő szándékkal indítjuk be színes barkácsdélutánjainkat.Ezekben a napokban szülők-gyermekek együtt készíthetik el alkotásaikat. Egy-egy évszak,vagy ünnepkör lezárásaként kreatív,kedves díszeket,figurákat készíthettek. A színes őszi barkácsnapok kellemes családias légkörben, vidám hangulatban teltek.

Csiga-Biga csoportban:
Színes őszi leveles mécseseket,vidám madárijesztőt,és „dekopázs”technikával szép őszi képek készültek.


Katica csoportban:
Itt is szép faleveles mécsesek,őszi levélkukacka,vidám sünike, az évszak kincseit is felhasználva gombás ajtódíszek készültek.

 

Mackó csoportban:
Szép színes mécsesek ,tököcskés ablakdíszek,és kedves gesztenye manókat készíthettek a szülők-gyermekek közösen.

Mindhárom csoportban jó hangulatban,vidám gyermekzsivaj közben készültek el a szebbnél-szebb alkotások.


Remélem, szülők- gyerekek ugyanolyan jól éreztétek magatokat velünk,mint amilyen jól éreztük mi is magunkat Veletek!

Köszönjük mindhárom csoportba járó gyermekek szüleinek,hogy ilyen sokan megtiszteltetek bennünket jelenlétetekkel!

Szeretettel várunk Benneteket decemberben a karácsonyi barkácsnapokra is!


Maradok Tisztelettel:


Némethné Vámosi Zsuzsanna
óvodapedagógus


Vámosszabadi, 2012.11.11.

  

 

Kedves Szülők, Gyerekek és Érdeklődők!


Örömmel mutatjuk képekben is a megszépült teraszunk melletti kiskertünket, melyet nagy lelkesedéssel készítettünk Nektek és Gyermekeiteknek!
Boldogság ült az arcunkra, amikor láttuk, hogy kis óvodásaink is milyen nagy szeretettel vették körül munkánkat, melyet ugyanúgy Nektek is köszönhetünk!


Köszönjük segítségeteket, a Környezetvédelmi Bizottság támogatását, és Nagy Gézáék precíz előkészítő munkáját!


Lelkesedésünk nem állt meg, hamarosan Óvodánk előkertjét is szeretnénk újjávarázsolni, átalakítani!
Kérünk Benneteket, hogy akinek módjában áll e tevékenységünket támogatni, az bátran jelezze szándékát, mi nagy örömmel fogadjuk!

Köszönjük szépen: Vackor Óvoda dolgozói

 

A képre kattintva galéria nyílik!


 

 

 Évkezdés a VACKOR óvodában


Nagy izgalom és várakozás előzte meg óvodánk pedagógusainak és dolgozóinak a szeptemberi évkezdés első napjait.
Mindannyiunk részére újdonságként hatott az elkövetkező új tanévben a teljesen vegyes életkorú, azaz az osztatlan csoportokban folyó pedagógiai-nevelő munka.
Az elmúlt évek tapasztalatai megalapozták óvodánk számára is azt a döntést, hogy váltsunk a csoportok összetételét illetően,melyet már évtizedek óta nagy sikerrel működtet Magyarországon is sok-sok intézmény.
Elgondolásainkat hosszú távra terveztük, és bízunk lelkiismeretes munkánk sikerében.


Az azonos életkorú gyermekekből álló „tiszta” csoporttal ellentétben, a vegyes csoportokban az óvodát kezdő gyermekek a nagycsalád mintájára épülő közösségbe kerül, ezért a beszoktatás időszaka gördülékenyebb, zökkenő mentesebb.
Az egymást már korábbi évekből ismerő gyermekek elfogadó magatartása, a csoport családias hangulata jelentősen segíti a családból, bölcsödéből érkező kicsik beilleszkedését. Az ilyen csoportokban viselkedő gyermekek fogékonyabbá válnak a toleranciára,jelentősen fejlődik empátiás készségük,segítő-gondoskodó magatartásuk. A beszoktatás ideje alatt a nagyok szeretnek gondoskodni a kicsikről,dajkálják őket,ringatókat énekelnek nekik,hiszen ők is ezt érezhették,tapasztalhatták az óvónénijüktől.
A vegyes csoportformában nevelkedő kicsi gyermekekre jellemző,hogy önállóbbak,motiválják őket a nagyobbak tevékenységei,-előbb ügyesednek.
Az osztatlan csoportok esetében a havi és éves terv elkészítése nagyobb odafigyelést és körültekintést igényel az óvodapedagógustól,hiszen jelentősen számolni kell a gyermekek eltérő egyéni képességük fejlődésével.
A heterogén összetételű közösségekben a tevékenységeket mindig a nagyok szintjéhez tervezzük,majd ezt egyszerűsítjük a kicsik felé.
A kisebbeknek nagy húzóerőt jelentenek a játékos komplex kezdeményezések,melybe életkoruknak érdeklődésüknek és fejlettségüknek megfelelően kapcsolódhatnak be, majd abból kilépve
zavartalanul folytathatják a játékukat.
Az egyéni fejlődésbeli különbségek a közel azonos életkorú gyermekek között is gyakran kialakulnak,belső feszültséget okozva ezáltal a lassabban fejlődő gyermekekben.
A vegyes csoportokban természetes módon van jelen az eltérő fejlettség. Az életkori lemaradásokat csak az óvónő észleli,és ehhez igazítja a fejlesztési lehetőségeket.
Így a gyermekek észrevétlenül hozhatják be lemaradásukat,és azt nem kudarcként élik meg!
Ha az iskolakezdés egy évvel kitolódik,nem válik szükségessé a csoport váltás,hanem maradhat a gyermek a megszokott környezetében még egy esztendőt!
Nagy előnye a heterogén összetételű csoportoknak,hogy a családból érkező különböző életkorú gyermekeket nem kell szétválasztani egymástól az intézményen belül. Természetesen figyelembe vesszük a szülők eltérő egyéni igényeit is!
A testvérkapcsolatok esetében erősítjük a családi kötődésüket,-ezáltal növekszik a biztonságérzetük, másfelől segítjük őket abban, hogy feloldjuk az egymás között jelentkező zártabb világot és bátran „nyissanak” a társaik felé is! Annak a kisgyermeknek,akinek nincsen otthon testvére,átélheti ezekben a csoportokban a „Testvérkapcsolatok” gazdag élményt nyújtó világát.
„Testvért” választhat magának,vagy egy kisebb társat,vagy egy számára mintaadó,értékkövető gyermeket.
Szintén a vegyes csoport óriási előnye,hogy a gyermeknek nem kell akarata ellenére közösséget váltania,amennyiben egy évet késleltetik az iskolakezdést!
A gyermek az óvodakezdéstől az iskolába lépésig egy közösség tagja marad!
Az iskolát megelőző egy évben különösen odafigyelünk az iskolaérettség fő kritériumaira, mely vegyes életkorú csoportok esetén egy-pár kisgyermeket érint,nem a teljes gyermeklétszámot.
A felkészítéssel járó feladatok elvégzése ideális microcsoportos „foglalkozások” keretében zajlanak.
Az elvárási kritériumok a következők az iskolába készülő gyermekeknél:
-értelmi képességek megfelelő fejlettsége
-pszichés,mentális érettség
-testi, fizikai alkalmasság…

Mindannyiunk nevében írhatom,hogy az évkezdés nekünk és gyermekeink számára zavartalanul és zökkenőmentesen zajlott.
A gyermekek örömmel és természetesen fogadták a különböző életkorú társaikat. Egymás iránt érdeklődnek, közös játékot kezdeményeznek,új kapcsolatokat keresnek,építenek.

Lelkiismeretes pedagógiai munkánkkal mi is szeretnénk óvodásaink számára egy inspiráló családias környezetet biztosítani,amely elősegíti a gyermekek sokoldalú harmonikus személyiségfejlődését,egyéniségük kibontakozását.
A vegyes életkorú gyermekekből szerveződő csoportok lehetőséget adnak az állandó megújulásra,önmagába visszatérő körforgásra,mely segíti a szociális tanulást,az egymásra figyelést és alkalmazkodást.
Szeretettel várjuk az év közben folyamatosan érkező „előfelvételis” gyermekeket is akik menetközben kapcsolódnak bele óvodai életünkbe,közösségünkbe!
Október hónaptól már elindultak fakultatív foglalkozásaink ,-mint a gyermektorna,kreatív kézművesség,hittan,néptánc és az angol nyelvi órák.

Közben szépül óvodánk udvara is, a teraszunkat körülölelő terület kap sziklakerti hangulatot alacsony növekedésű változatos növényekkel.
Kiskertünket dekoratív kövekkel és fenyőmulccsal pompázzuk.
Fontosnak tartjuk,hogy óvodás gyermekeinket körülvevő környezet is szép és harmonikus legyen,mellyel elősegíthetjük igényes esztétikai érzékük fejlődését!

Kolléganőim nevében is szeretném megköszönni a szülők családi napunkon felajánlott anyagi adakozásait, a Környezetvédelmi Bizottság segítségét,és a napokban érkezett családi felajánlásaitokat,mellyel nagyban hozzájárultatok,hogy e kezdeményezés megvalósulhasson!


Köszönettel és tisztelettel:

Kukorelli Eszter

 

Családi nap a Vackor Óvodában

Öröm volt látni számunkra az óriási érdeklődést a programunk iránt.
Óvodánk családjai lelkesen készülődtek velünk együtt erre a napra. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk, és a szabadtéri elfoglaltságok is megrendezésre kerülhettek.
A nap nyitányaként Füzi Rozi mesejátékát láthatták a gyermekek, és aktív részesei lehettek a „Szóló Szőlőnek, Mosolygó Almának és Csengő Baracknak”.
Majd következhetett a bátor jelentkező családok részére a családi vetélkedő Kati óvónénivel, mely sportos, ügyességi játékokkal és feladatokkal volt tarkítva.
Az óvoda csoportszobáiban lehetőséget biztosítottunk kreatív barkácsolásra.
Illatos textil szívecskéket, színes lámpást, kavicsra „dekopázsolást”és zsugorka technikával nyaklánc díszt készíthettek az ügyes kezű alkotóink.
Akinek még volt kedve és ereje, kacsát is készíthetett színes kartonból.
A kézimunkázás rejtelmeibe apukáink is belekóstolgattak ügyesen.
Irigylésre méltóan varrták a textíliát és készültek férfias kezeik alatt a szív alakú illatos párnácskák. Örömmel kísértük szemünk sarkából lelkes munkálkodásaikat!
Közben figyeltünk arra is, hogy gazdag étel kínálattal csitítsuk az üresedő pocakokat. Lehetőség volt pörkölt különlegességek, halételek és grill kolbász kóstolójára.
Ügyes kezű apukák, férjek gondoskodtak szorgosan az elkészítésről és a kiszolgálásról.
Az ínycsiklandozó ételek elfogyasztása után pedig torta különlegességeket kóstolhattak vendégeink.
Majd mindannyian izgalommal vártuk a Tombola-sorsolást.
Rengeteg jegy elkelt, és az ajándéktárgyak is szép számmal érkeztek.
Ezúton is szeretnénk ismét megköszönni Mindannyiótoknak a mindennemű segítséget, amivel nagyban hozzájárultatok, hogy ez a nap is ilyen jól sikerülhetett!
Jó érzéssel töltött el Bennünket, hogy a mindennapi rohanás mellett egy kicsit tudunk egymásnak örülni, jutott egy kis idő a beszélgetésre, a másikra történő odafigyelésre.
Év közben is szeretnénk több hasonló programmal, közös délutánokkal kedveskedni Nektek, és óvodás gyermekeinknek!
Bízunk abban, hogy Bennetek is gazdag élményként maradt meg Családi Délutánunk, és az elmúlt tanév együtt töltött időszaka!
Nagyon kellemes, tartalmas és gazdag kikapcsolódást kívánok Óvodánk családjainak, hozzátartozóinak és a cikk valamennyi olvasójának!

A Vackor Óvoda valamennyi dolgozója nevében:
Kukorelli Eszter

Köszönjük a Családi Nap fényképeit Kertvéllesyné Pál Erikának! A képeket itt nézhetitek meg!

Óvodánk bemutatása

Jelenlegi óvodánk 1992. szeptember 5-én két foglalkoztatóval nyitotta meg kapuit. Községünkben azóta örvendetesen nőtt a lakosság lélekszáma, sok új lakás épült, a gyermeklétszám növekedett. A demográfiai mutatók indokolttá tették a férőhely-bővítést, még egy csoportszoba kialakításával.

Egy sikeres önkormányzati pályázatnak köszönhetően 2010 szeptemberétől óvodánk már 3 csoportos: 75 kisgyermek óvodai nevelését teszi lehetővé. A bővítéssel egyidejűleg az épület átesett egy teljeskörű akadály-mentesítésen, fűtéskorszerűsítésen, valamint a csoportszobák laminált parketta-burkolatot kaptak. Tárgyi eszközeinket, felszereléseinket folyamatosan bővítjük, korszerűsítjük. A nevelőtestület sokéves szakmai tapasztalttal, folyamatos önképzéssel igyekszik megfelelni a mai kor társadalmi és szakmai kihívásainak.

Óvodánk arculatát meghatározza a hagyományőrzés, a népi kultúra ápolása, jeles napok köré szervezett tevékenysége, valamint a környezet megismerésére-nevelés. Fontosnak tartjuk, hogy a modern világgal ötvöződve gyermekeink is megismerjék népünk kulturális gyökerét, azok szépségét és értékét, előtérbe helyezve lakóhelyünk hagyományait, valamint kialakítsuk a gyermek és környezetének harmonikus viszonyát.

Programunk saját helyi nevelési program. Szeretnénk, ha óvodánk a megértés, az egymás iránti türelem, elfogadás, szeretet, biztonságot adó béke szigete lenne, ahol a gyermekek napjuk nagy részét örömmel, boldogan, önfeledt játékkal töltenék, kreatív, jókedvű, mindig megújulni képes óvónők irányításával. Nevelési programunk fő törekvése, hogy a tanulási képességek és kompetenciák fejlesztésével minden gyermeket lehetőségeihez mérten közvetetten felkészítsünk a zökkenőmentes iskolakezdésre, az iskolai közösségbe történő beilleszkedésre.

A gyerekek megnyilvánulási módjára és fő tevékenységi formájára, a játékra, mozgásra alapozva szervezzük a főbb nevelési területeken végzendő pedagógiai és pszichológiai feladatokat. Az egészséges életmódra nevelés – és a testi nevelés fejlesztéséhez rendelkezésünkre áll egy szép udvar nagy, füves játéktérrel, többfunkciós, esztétikus, a biztonsági szabványoknak megfelelő játékokkal, valamint az óvoda épületén belül rendelkezünk egy jól felszerelt tornaszobával.

Az óvodai beíratás előtt lehetőséget biztosítunk minden érdeklődőnek, hogy megismerkedhessenek óvodánk személyi és tárgyi feltételeivel: játszóházat és nyílt napokat szervezünk február-március hónapban.

 További programjaink, rendezvényeink, ünnepeink:

Harmónia Zeneiskola koncertjei ( 4 alkalom/tanév )
Holle Anyó Bábszínház előadásai ( 4 alkalom/tanév )
Karácsonyi barkácsdélután
Mikulás
Karácsony
Farsang
Anyák Napja
Évzáró – iskolába indulók ballagása
Családi Nap
Kirándulás
                                                  

Óvodai dokumentumok:

- Szervezeti és Működési Szabályzat
- Nevelési Program
- Házirend

 
Facebook
Galéria
Eseménynaptár
December 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Január 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Hírlevél

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép
  

VÁMOSSZABADI © 2023 Minden jog fenntartva! Honlapkészítés: R-BIS