Borostyán Nyugdíjas Klub

A Borostyán Nyugdíjas Klub életéből……

Klubvezető: Belloviczné Ili

 

  

 

2012. június 14-én tartottuk a nyári szünet előtti utolsó klubnapot. Ekkor köszöntöttük azokat a klubtagokat, akik a II. negyedévben ünnepelték névnapjukat. Ez a következőképpen történt: erre az alkalomra mindig ír verset Horváth Ferencné, Zsuzsa, egy kedvelt dal dallamára, ezt közösen elénekeljük, majd az asszonyokat virággal, a férfiakat borral köszöntjük. A nevek jelentése hosszas elemzést követ az érintett személyre vonatkozóan, ami sokszor derültségre ad okot.

 Az elmúlt klubnapokon felidéztük országunk megyéit és megtudtuk, hogy területileg legnagyobb megyénk, Bács- Kiskun megye, a legtöbb lakosa BAZ megyének van. Területileg a legkisebb  Komárom- Esztergom megye, és legkevesebb lakosa Nógrád megyének van. 

Megismerhettük a bor, a sör, a pálinka, a pezsgő és a fagylalt történelmét. A téma komolyságát viccekkel oldottuk fel, például, amely aktuális a mostani időszakra is: 

A székely meg a fia az érett gyümölcsöket szedik össze a kertben. A fiú megkérdezi

"Mi lesz ebből a sok gyümölcsből édesapám?"

"Hát ha anyád meggyógyul lekvár, ha nem, akkor pálinka."

Bartók Béla születésnapjának 125.-ik évfordulóján meghallgattuk a zeneszerző néhány Erdélyben gyűjtött népzenei feldolgozását. 

A keresztény-katolikusoknál az idei év a Család éve, vendégünk volt Balogh Tibor atya, akivel közvetlen, barátságos beszélgetést folytattunk a témában.
 Tavaszi kirándulásunk helyszíne a Balaton-felvidék. Programja: Balácapuszta, Nagyvázsony, Zalaszántó, Sümeg - gazdag élményekkel tértünk haza .

A Faluépítő Közösség által meghirdetett versíró pályázatra több klubtagunk is benevezett. Horváth Ferencné(1 vers), Kovács Zoltánné(1 +1 vers), Ladocsi Mihály (2+1 vers). Ők ezzel is elismerést szereztek a klubnak. Köszönjük és gratulálok nekik a klubtagok nevében 

A Falu és Gyermeknap lassan elképzelhetetlen lesz a " a Nagyik " palacsintája nélkül, amit szívesen ajánlanak fel " unokáiknak" 

A  Borostyán Nyugdíjas Klub énekkaráról sem felejtkeztem meg. Köszönet a kórustagok lelkes, színvonalas szerepléséért a Kisbajcsi Tavaszi Kórustalálkozón, a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub baráti találkozóján, és a falunapi fellépésükért. 

Jó pihenést kívánok és örömteli találkozást szeptemberben!

 

                                                                                                                                                                                       Bellovicz Imréné 

                                                                                                                                                                                            klubvezető

 Tibor atya zarándokútjainak résztvevője, és némelyiknek szervezésében is oszlopos tag volt néhány klubtagunk. Ez adta az ötletet, hogy akinek volt már része egy vagy több ilyen úton jelen lenni, az ott történteket és látottakat ossza meg társaival egy-egy klubnap alkalmával. Azt hiszem, hogy valamennyien tudjuk, hogy az ilyen utak nagyon fárasztóak, a nyugdíjasok legbátrabbjai mernek csak jelentkezni , ugyanakkor ők azok, akik a legtöbbet tudnak egy-egy zarándokhely történetéről. Belföldiről és külföldiről egyaránt.
A második félévben, minden hónapban hívunk előadót, akit felkérünk arra, hogy különböző témában / helyi, történelmi, ismeretterjesztő / tartson rövid ismertetőt, majd kérdéseinkre válaszoljon.
Szeptemberben Alasztics Ervin, Vámosszabadi alpolgármestere volt a vendégünk, aki a tanösvényről tartott részletes ismertetőt és válaszolt a rengeteg kérdésre.
Október hónapban Kőrös Erzsébet tanárnő Magyarország híres nagy- asszonyairól tartott előadást. A szokásos őszi kirándulásunkat október 25-én Pápa-/Eszteházy kastély/, Celldömölk-/Zarándoktemplom/,Sárvár-Szombathely-/Izisz szentély/ megtekintésével koronáztuk.
November hónapban a győri Teológiai Főiskola rektora, Lukácsi Zoltán volt a vendégünk , aki a főiskoláról, annak történelméről és jelenlegi működéséről gazdagította ismereteinket. Nagyon sok kérdés hangzott el, amire szívese és közvetlenül válaszolt.
Decemberben Réti Csaba polgármester urat szeretnénk meghívni, aki ha teheti és elfoglaltsága engedi, szívesen jön közénk.
Pár szót a kórusunkról: szeptember 03-án volt falunkban a hagyományos nemzetközi kórustalálkozó Kisbajcs, Nagybajcs, Lébény, Bácsa, Mórichida, Béke és Vámosszabadi kórusainak közreműködésével. Sajnos az érdeklődés a szokásos volt, de ez nem vette el az éneklők kedvét. Október 01-én a Virág János énekkari találkozón és versenyen Vámosgyörkön a többszólamban éneklő kórusok versenyében EZÜST MINŐSÍTÉST kaptunk. November 5-én Nagybajcsra voltunk hivatalosak a harmadik DALOSTALÁKOZÓRA. Meg kell, hogy dicsérjem a nagybajcsi kórus tagjait a szép és izléses dekorációért, amivel szebbé tették a termet, az asztalokat. Jelenleg a karácsonyi koncertre készülünk és a Radó iskola karácsonyi ünnepélyének dalait tanuljuk. A kórus tagjaira a szorgalom , a vállalt feladat teljesítése a jellemző. Olyan kórusvezetővel mint Gabika, ez nem is kérdéses.

A Borostyán Nyugdíjas Klub tagjainak nevében köszönjük a Községi Önkormányzatnak a november 24-i Idősek Napi rendezvényét, az Óvoda és az Iskola nevelőinek a színvonalas műsort, az Önkormányzatnak a 2011-ben nyújtott támogatást.

 

KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!!!!!!!


Bellovicz Imréné
klubvezető

 


 

2010 második negyedévének foglalkozásai is színes, tartalmas programokat kínáltak a klubtagok részére.
Április elején vendégeink voltak a Radó Tibor Általános Iskola és Módszertani Intézmény nyolc kis tanulója és tanáraik, akik a helyi tagiskola és a klubtagok számára bemutatták a Nyugat-dunántúli Regionális Kulturális Találkozóra készült színpadi jelenetüket. Az előadásukra nagy tapsot kaptak és vendégül láttuk őket finom házi süteményekkel, szomjoltó gyümölcslevekkel.
Másodszor hívtuk meg Dr.Sándorné Manyikát, akinek Örök szerelem címmel 2009 őszén jelent meg második verses kötete. Egy a sok közül:

Kinek a nehezebb?

Nehéz eldönteni,
Kinek a nehezebb.
Annak, aki bántott,
Vagy akit sértettek

Nem könnyebb a dolga
Annak sem ki ártott,
Különösen hogyha
Ártatlanul bántott

Nagyon fáj a szívnek,
Hogyha bánat éri,
Úgy hiszi megszakad,
S nehéz kiheverni

Miért nem lehet
Békességben élni,
Nem csak magunkra,
De másokra figyelni?

Szokásos tavaszi kirándulásunk központja Nógrád megye, ezen belül Bánk, Balassagyarmat, Rimóc, Hollókő. Kora reggel indultunk, Rebák Sándor idegenvezetőnk kalauzolt bennünket a hosszú úton. Sok szépet láttunk. Köszönjük a lehetőséget a Vámosszabadi Faluépítő Közösségnek!

Adorján Imréné klubtagunk Egyiptomban járt, és az ott készített digitálisképeket látva egy kicsit mi is vele lehettünk.

Vámos települések találkozóját ebben az évben Vámosgálfalván /Erdély/ tartották, az ottani eseményekről készült felvételeket Alasztics Ervin alpolgármesternek köszönhetően mi is láthattuk.

Június 5-én tartottuk a második családi találkozónkat. Versekkel, színdarabbal, énekekkel, vidám jelenettel készültünk családtagjaink szórakoztatására. A műsorunk után beszélgettünk, sütiztünk, iszogattunk családi körben, kellemes hangulatban. Kórusunk sok gratulációt kapott a Falu- és Gyermeknapi szereplés után.

Június 19-én a szlovákiai Béke községben rendezett Népzenei Fesztiválon álltunk helyt. A kórustagokat Önök is ismerik, tudják, mindannyian igyekszünk, hogy méltón képviseljük községünket. Köszönjük a kórusvezetőnek, Molnár Gabriellának a lelkes és lelkiismeretes felkészítő munkáját, s a Vámosszabadi Faluépítő Közösségnek, hogy biztosítja őt számunkra. Mindenkit, aki szívesen csatlakozna a kórushoz, szeretettel várunk!

Június 17-én volt a nyári szünet előtti utolsó klubnapunk. Mindenkinek jó pihenést kívánok a nyárra! Találkozunk szeptemberben!!!!

 

 

Bellovicz Imréné 

klubvezető

           

 

 

 
Facebook
Galéria
Eseménynaptár
December 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Január 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Hírlevél

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Oldaltérkép
  

VÁMOSSZABADI © 2023 Minden jog fenntartva! Honlapkészítés: R-BIS